”Min mand plejer at sige en sætning som jeg sætter megen pris på. ”Det er svært for mig at lytte til dig, når du taler med den melodi” Luften siver straks ud af mine opblæste følelser, og aggressionerne falder til jorden, idet bevidstheden om klang gør sin entre”.

Ovenstående læste jeg for første gang i Githa Ben-Davids bog ”Tonen fra himlen” i 2003. Ordene ramte mig lige i hjertet. Bevidsthed om klang. I et helt liv har jeg haft taget andre menneskers klang personligt. Jeg har ikke lyttet. Andres klang er så at sige blevet suget ind i min underbevidsthed, og mine tanker er øjeblikkeligt gået i gang med at finde ud af, hvad der lige skete her.  Min krop og mit bevidste jeg er på et øjeblik blevet fyldt af frustrerede følelser, der straks har givet mit ego en oplevelse af at være under angreb. Herefter er der altid sket det samme, situationen er kommet udenfor min kontrol og løbet mig af hænde. Jeg er blevet vred, oprørt, ked, sur,irritabel….. jeg er kort sagt blevet ustemt, dette til trods for at jeg lige før var i udmærket humør.

Klangen bag en ordlyd kan uforvaret skabe en voldsom følelsesmæssig effekt fordi den kommunikerer en fornemmelse intellektet ikke begriber. Klangen rummes af det ubevidste, det som alle mærker tydeligt men, som de færreste er bevidste om.

Langt de fleste glemmer i hverdagen at lytte til klangen. Vi har overladt den til vores underbevidsthed. Det resulterer igen og igen i at hjemløse følelser skaber en frustreret følelse i kroppen, og at denne oplevelse fremfor vores bevidsthed herefter kommer til at styre vores ego, der går i alarmberedskab, og herefter fører os ud i den ene meningsløse konflikt efter den anden.

Ved at blive bevidst om klangen sker der en bevidsthedsudvidelse.

Vi kan pludselig høre, ikke alene når vores omgivelser er ustemte, men også når vi selv er det. Med denne bevidsthed kan vi give os i gang med den proces, det er at lære at stemme os selv. Vi kan lydrense vores følelsesliv. Vi kan lære at blive et med os selv.

Hvis du ønsker det, kan jeg hjælpe dig i gang med denne proces. Bevidstheden om klang kombineret med en frigørelse af stemmen er forløsende og virker helbredende på krop og sjæl. Lydens healende potentiale er uomtvisteligt. Med stemmen kan man påvirke sit sind og sin krop.

I mit arbejde med klang er jeg stærkt påvirket af Githa Ben David, som i mange år har arbejdet seriøst med lydhealing. I 2004 traf jeg Githa Ben David for første gang. Efterfølgende har jeg været på kursus i regressiv  cellesang og lydhealing. Jeg har modtaget enetimer igennem lang tid, og senest har jeg i en 2 årig periode været elev på mysterieskolen, der ledes af Lars Muhl og Githa Ben David.

Til de der måtte være interesserede, kan jeg varmt anbefale Githa Ben Davids 3 bøger. Tonen fra himlen, Lyd er liv og Syng dig fri. Disse bøger er for mig en utømmelig kilde til inspiration og indsigt.

”DET DER GØR GODT ER ALDRIG KEDELIGT.”

   Psykolog Annette Berthelsen
   Udbyvej 39 - 4780 Stege - Telefon: 20405546 Mail: info@psykologiskpraksisstege.dk